På den här sidan kan ni följa min tid i Singapore...

torsdag 24 mars 2011

Sväva som en fågel

Att dyka är en frihetskänsla. Att sakta sväva tyngdlös över korallreven och vara en av dom. Fiskarna som bor och lever där, och inte alls bryr sig om dykarna som sakta passerar förbi.

Efter en vecka i Boracay har jag nu lagt 6 nya dyk till listan och dessutom tagit Advanced dykcertifikat. Det betyder att jag nu får dyka ner till 30 meters djup. För att gå till nästa nivå gjorde vi 5 st så kallade äventyrsdyk: båtdyk, vrakdyk, navigationsdyk, nattdyk och djupdyk. Vrakdyket var roligast och vi fick bl.a. simma genom motorrummet i båten, lite läskigt att vara inne "under tak", men allt var noga under kontroll. Resen av dyket kollade vi runt på de koraller och fiskar som bosatt sig på den gamla båten. Nattdyket var också ganska spännande då vi gick ut i vattnet från stranden i kolmörkret utrustade med små ficklampor. Tyvärr såg vi inte så mycket fiskar och koraller eftersom det främst är en badstrand och ingen vidare snorkling/dykning. De andra dyken var ganska vanliga förutom navigationdyket då vi mest spenderade tiden sittande på botten 5 meter under ytan precis utanför stranden väntande på resten av gruppen medan navigeringen genomfördes en och en. Segt att sitta en timme under vattnet och bara titta på sanden och inte ens kunna prata med varandra.

Jag väntar på bilder från våra möten med 9 magnifika valhajar som Martin har på sin undervattenskamera. När de kommer ska jag uppdatera er om detta häftiga möte. Tillsvidare får ni hålla till godo med lite bilder från över ytan.

 I väntan på middag i vårt favorit-bås i vår restaurang i Donsol



 Båt längs floden för att se eld-flugkoloni

  En koloni eldflugor bor i träden (gula prickarna, syns bl.a. till vänster i bild)
Vår guide spelade "Fireflies" med Owl City på sin mobiltelefon, mycket stämningsfullt! 
Öppna i Spotify: Owl City – Fireflies

"You would not believe your eyes
If ten million fireflies
Lit up the world as I fell asleep

'Cause they'd fill the open air
And leave teardrops everywhere
You'd think me rude
But I would just stand and stare
...

I'd like to make myself believe
That planet Earth turns slowly
It's hard to say that I'd rather stay
Awake when I'm asleep
'Cause everything is never as it seems"

 Magnifika Mt Mayon sedd från flygplatsen i Legazpi - världens mest symmetriska vulkan. Tyvärr var vädret inge vidare och vi fegade ur den tänkta bestigningen som skulle tagit 12 timmar.

 Ett litet propellerplan som ska ta oss till Boracay från Manila

 Mycket små-seglare höll till utanför Long Beach i Boracay. Och vind i seglen hade de i alla fall, det blåste rejält de flesta dagarna

 Ytterligare en härlig solnedgångsbild

 Och en till

 En kille metar i floden när vi passerar på vår promenad över ön, de flesta lokals vi stöter på ler, vinkar och ropar hej när de ser oss.

 Vi stötte på en gäspande hund på en promenad till andra sidan ön

 På Bulabog beach, andra sidan ön, var det kite- och vindsurfing som gällde. Här blåste det ännu mer!


Jag var inte själv när jag provade på vindsurfing här den sista dagen före hemresan. Jag såg till att hålla mig nära stranden så jag inte krockade med någon. Jag tog en två timmars introduktionskurs medan de andra var ute och dök ännu mer (jag tyckte det kunde vara nog med 6 dyk på tre dagar). Vindsurfing var roligt och jag lärde mig hantera bräda och segel såpass att jag kunde segla fram och tillbaka längs stranden. Men oj vad det blåste, gäller att hålla hårt i seglet så man inte flyger iväg...

onsdag 9 mars 2011

Recess = Filippinerna ♥

Dags att återvända till den älskade övärlden i öster. Denna gång hoppas jag att få se detta:
Imorgon är det dags för mid-term i optimering. En sista kraftansträngning innan det bär av iväg för en veckas ledighet.

torsdag 3 mars 2011

HSBC womens golf in Singapore

Som sagt så var jag och tittade på HSBC Women's Champions på Tanah Merah Country Club i helgen. Det kändes som jag satt hela helgen på tåg och buss eftersom det ligger på andra sidan Singapore mot var jag bor. Tog väl ca 2 timmar att ta sig dit och jag åkte båda fredag, lördag och söndag. Men det var det värt. Det var kul att se tjejerna spela, även om jag inte tyckte de imponerade särskilt (det var såklart svårspelat då det blåste mer than ever i Singapore på Söndagen). Jag tänker attans, de är inte så himla bra. En hel massa träning så skulle jag också kunna vara där. De är inga über-människor, det finns så mycket att göra bättre! Speciellt i närspelet måste jag säga då killarna på touren imponerade mycket mer.

Tävlingen vanns av Karrie Webb som i slutet tog in på japanskan som ledit hela vägen från dag ett. Nedan kommer lite bilder från helgen:


 Anna Nordqvist under lördagens spel

 Anna slår ut på 7e

Japanskan Arimura missar en kostsam birdie-putt på 16e på lördagen
(och  förlorar senare med ett slag) 
Det vackra 3e hålet

 Vinnaren Karrie Webb

 

Slutresultatet

Sen lite egen golf: Idag var jag i Lakeside på en driving range och tränade 200 bollar i värmen. Jag blev tipsad om rangen som ligger ganska mycket närmare än dit jag brukar åka av Peter då jag var hemma hos dem i deras nya lägenhet och åt räkor (mums!) i söndags.  Kommer man innan kl 14 kostar bollarna endast 9kr/100bollar. Helt okej och kanon då jag bara vill träna på rangen. Det tar ca 30-40 minuter att ta sig dit med två olika bussar till skillnad mot en och en halv timme dit jag brukar åka.

Jag hade tänkt ladda upp en video på en chip av Karrie Webb. Men det är så smart så att jag har en kamera som spelar in i HD kvalitet, men ingen dator som kan spela upp filmer i HD kvalitet verkar det som. Jag tänkte att den skulle komprimeras om jag lade upp den på internet, men efter säkert en timme nu är den ännu inte färdigladdad och jag ska sova, så ni får klara er utan den.

tisdag 1 mars 2011

Beautiful Thailand

Efter en lång helg på golfbanan (jag var och tittade på HSBC Championship,en LPGA-tour tävlig här i Singapore - jag får berätta mer om det senare) får jag äntligen tid att uppdatera er lite om vår Thailand-resa.

Vi började som sagt i Bangkok där vi kom fram på torsdag förmiddag.

När vi kom fram till stan satte jag mig ner på Starbucks med karta och böcker och började planera tillsammans med mina resesällskap Marie och Nina.



Efter incheckning på ett hotell gav vi oss av ut i stan för att titta på tempel. Vi begav oss till Wat Pho som är ett av de mest kända och sevärda. 









Påväg från templet stötte vi på en väldigt liten krabat

 Kvällen spenderade vi på Koh San Road, där vårt hotell var beläget


Dagen därpå spenderade vi i shoppingcentran vid Siam Square.
 Tidigt lördag morgon flög vi vidare till Phuket, och satte oss direkt på färjan ut till Phi-Phi, ca 1.5h på soldäck!

 Framme i paradiset!


 Bungalowsen vi ska bo i ligger upp i sluttningen från stranden på Long Beach.
 Underbar utsikt från vår Bungalow

 Solen går ner efter en härlig dag på stranden




  
Mumsig thailändsk green curry

 Och en groda hade hittat våra skor som stod parkerade utanför restaurangen
 På kvällen var det eldshower på många ställen längs med stranden

Efter tre härliga dagar på Phi-Phi åkte vi tillbaka till Phuket där vi spenderade sista dagen på den mycket mer turistiga Patong Beach



På kvällen hittade vi Håkans Bar, men ölen var för dyr och vi vände på de sista slantarna i reskassan för att få ihop det hela, så det var helt enkelt inte värt att gå in


En kanonresa var till ända, och kommande morgon flög vi tillbaka till Singapore och verkligheten. En knapp vecka som kändes som en månad av välbehövlig vila! Tack Marie och Nina för den här veckan!